Jdi na obsah Jdi na menu
 


Klubové speciální zkoušky vodní práce

27. 7. 2008

Dnes jsme se s Galem zúčastnili našich prvních zkoušek lovecké upotřebitelnosti, a to KSZVP pořádaných Klubem chovatelů loveckých slídičů.

Přihlášených bylo celkem 24 psů, kteří byli rozděleni do čtyřech skupin. Naše skupina začínala na dohledávce kachny v rákosí, kdy první dva psi vypadli, pak šel Gal, kdy jsme zvládli v časovém limitu do pěti minut a ohodnoceni jsme byli známkou čtyři, po nás šel pejsek, který také vypadl a do dalších bojů jsme zůstali z naší slupiny tři a rázem jsme začínali na dalších úlohách. Dalším stanovištěm byla voda - marking z vody a handling na dvě kachny. Marking jsme dělali z vodítka, přece jenom jsem Galovi tak nevěřila a u handlingu jsme o pár sekund přetáhli limitní čas pro čtyřku, takže s obou úloh za tři, po té jsme se přemístili k paměti aportu a chůzi na vodítku a na volno - oboje za čtyři a závěr individuálních úloh patřil slídění v rákosí, kdy jsme rovněž dostali za čtyři.  Poslední hodnocení bylo chování na stanovišti, čehož jsem se obávala ze všeho nejvíce, protože sedět deset minut na místě a dělat že nic je pro Gala hodně těžké, nakonec na vodítku za tři je pro nás skvělý úspěch. Jelikož byl Gal jediný chesapeake bay retriever na zkouškách a známky byly na první cenu, obdrželi jsme i titul CACT.

Obrazek

Fotka je dílem paní Mirky Šírové, která celé zkoušky nafotila a která poskytla souhlas s jejím uveřejněním na těchto stránkách. Děkuji jí za vstřícnost.

Zároveň děkuji Evě Černé, která mne přemluvila, abych to zkusila a zároveň mi pomohla jednotlivé úlohy nacvičit.Pár fotek z nácviku můžete najít zde. Jsou na nich nejen fenky Evy Černé, ale i Kira Petra Bárty a Grace Báry Protivánkové.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Super

(Láďa, 4. 8. 2008 14:08)

Ahoj, velká gratulece. Jenom nevím, jestli s námi budete ještě chtít cvičit v jedné skupině. Teď, když máte ten vodní titul ;-)
Ahoj na Knížečáku.

Láďa a Tobi

Gratulace

(CHS od Schreberových zahrad, 30. 7. 2008 14:13)

Ahoj, moc gratulujeme k tak velkému úspěchu na KSZVP Vám oběma,
jen tak dál.
Zdraví Lenka a Martin Dobešovi

gratulujeme a držíme palce..

(dom.chov.stanice-kelečský poklad, 30. 7. 2008 12:18)

Milý Gale i s paničkou,moc gratuluji a mám upřímnou radsot ,že si se naroil právě u nás...)))
sem opravdu ráda že i hezký pes je zároven i šikovný a pracovitý,moc Vám oběma držím paplce a také děkuji za prezentaci mého chovu...
Brzy na viděnou a držím place i do dalších zkoušek...Soňa