Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dny po operaci

18. 11. 2009

V pondělí 21.9.2009 byl Gal na menší operaci, kdy mu byla odstraněna zlomená sezamská kost a díky tomuto zákroku by měl přestat kulhat.

Z pondělí na úterý se okolo jedné probudil a vypadal že se snaží rozlízat obvaz, dostal utišující prostředky a spal až do rána. Ráno se se mnou vydal do práce. Nejvíce ho překvapila skartovačka - ihned po příchodu šlápl na "pedál" a odpadkový koš se vydal jeho směrem, pak ještě zjistil, že ta mašinka vydává podivné zvuky, ale to byl asi jediný problém. Většinu dne proležel pod stolem či jinde v kanceláři a hlídal mne, abych mu neutekla. Z úterka na středu spal se mnou v Praze. Ve středu v práci vykazoval stejnou činnost , kdy však byl ráno na chvilku venku na louce (podle toho jak slídil jsou tam asi zajíci:o)) .

Večer 23.9.2009 jsme odbyli kontrolu a převaz, kde Gal byl zase za hysterickou ženskou a od paní doktorky si nehodlal nechat ten obvaz rozstříhnout, protože co kdyby ho střihla?! Po příjezdu Honzy ležel nikdo ho nedržel a ani se nehnul!!! 

V úterý 29.9.2009 se rozhodl, že ponožka je zbytečná a stehy pod ní ještě víc. Vytahal si stehy, tím si značně prodloužil dobu léčení. Od středy už zase se mnou chodil do práce. V pátek mu rána ještě praskla a prosákl obvaz. V sobotu na kontrole se však rána jevila jako čistá. V neděli 4.10.2009 je rána již poměrně dobře srostlá, snad nevymyslí nějakou lumpárnu a léčení bude zdárně pokračovat.

Takže Gal nepřekvapil a lumpárnu vymyslel - v sobotu 10.10.2009 si vymyslel, že ponožka je zbytečné a ránu opět vylízal "na maso" ještě vše posílil v noci z neděle na pondělí, kdy dokázal sundat si ponožku rozmotat obvaz a ránu opět vylízat, ale ráno se hrnul do auta, že pojede zase do práce - žádná vydírat mne nebudeš!!!!

14.10. jsem povolila a zase jsem si ho odvezla do práce, protože jak si dokáže zrasovat nohu, kde mu končí obvaz nebo ponožka můžete vidět a jak vypadá nehojící se rána nakonec také - aktualizovala jsem fotky.

3.11. Dnes už je to 6 týdnů od operace a díky Galově péči stále není fit. Rána se konečně rána zacelila tak, že už ji nerozlíže, ale díky tomu, že noha byla delší dobu v klidu, má ránu zatuhlou a díky tomu dál kulhá. Zkusili jsme i pár aportů, ale když jsou dál, odmítá pro ně chodit, protože je to namáhavé. Nově má opět něco proti bolesti a již nemá mít klid ale polozátěž a za týden zase na kontrolu. No snad se z toho už konečně vylíže a bude moci vyrazit na milované bažanty. A protože díky Galově nečinnosti jsem na tom lépe časově přibyl článek o zdraví chesapeaků :o)

 

10.11. Vypadá to, že snad je vše na zdárné cestě. Na tlapě má sice malou ranku, do které když se mu dostane kamínek nic moc, ale kulhá již nepatrně! Bohužel po dvou měsících válení již nemá tak skvělou kondičku a tak procházka byla krátká, ale zase s nadšením pracoval. Na Konopišti by ještě celý den nevydržel.

18.11. Včera jsme byli v Táboře na tréninku s Matesem, Gal vydržel celé dopoledne, op obědě si zase začal pokulhávat. Bohužel vypadá to, že za dva a půl měsíce klidu, proběhlo i zatemnění mozku a zapomněl vše co uměl, to teda zase bude práce!!!

Pár fotek najdete zde

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář