Jdi na obsah Jdi na menu
 


WT Cup - 2. část

11. 8. 2009

O víkendu jsme zamířili kousek od českých hranic na druhou část WT Cupu. V první části se nám dařilo a skončili jsme třetí. Do Rakouska jsme mířili jen s jedním cílem - projít. Po několika málo problémech na loveckých zkouškách jsme potřebovali jen "uspět".

Po příjezdu jsem nejen já zjistila, že nejsem v katalogu startujících, nakonec nás dopsali  a mohli jsme startovat. První dvě úlohy posuzoval Wolfgang Harrer, třetí a čtvrtou Thano Keller.

První úlohou byl marking do poměrně strmého kopce, kdy Gal trochu přeběhl a když se vracel pískala jsem mu dohledávku.

U druhé úlohy se šlo kousek s rozhodčím, kdy pes byl mezi vůdcem a rozhodčím mezitím se dvakrát vystřelilo, došlo se na určené místo a pes měl dohledávku dvou aportů - uprostřed tekl potok. Kdo zná Gala, zná i jeho strach z větších chlapů pod šedesát, takže rozhodně nešel mezi ale schovával se u mojí pravé nohy a cestu ještě potkal místo, kde předtím byla fenka, no vzorná chůze to rozhodně nebyla, dohledávku udělal pěkně.

U třetí úlohy se šel opravdu kousek s rozhodčím po levé straně lehce zprava se pak ozvaly zvuky a střelba a byl odhozen marking na levou stranu, pak byl pes pro marking vyslán. Odhození bylo na místo, kam se pes musel dostat z kopce přes potok a zase nahoru a nahoře byla stezka od zvěře. Kam se vydal Gal, který poslední dobou měl hlavně vlečky a barvy? Dummy nauteče, ale zvěř?! No místo markingu to byl handling, ale měl tu ovladatelnost :o)

Čtvrtou úlohou byl memory mark, pes viděl odhození dummy a pak šel bokem od dummy a byl vyslán, Gal musel jít kus přede mnou protože, co kdyby už pro to mohl jít, tak aby neztrácel čas zbytečným točením, pro dummy pak běžel pěkně.

Přestože jsne skončili se známkou dobrý "a 60 body až" na 16. místě, jsem spokojená. Mohlo být i hůř.

PS možná jste si všimli nového banneru odkazujícího na německé stránky, je zde spousta kontaktů na ubytování se psem, určitě si vyberete

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář