Jdi na obsah Jdi na menu
 


WT Ottenstein

7. 6. 2009

Při vyhlašování výsledků při posledním WT v Českých Budějovicích Thano řekl, že si myslí, že se může každý český pes směle zúčastnit WT v Rakousku a tak jsme se přihlásili do třídy E v Ottensteinu, který je z Radkova necelé dvě hodiny jízdy.

Ráno jsme vyjeli lehce před půl šestou, abychom měli rezervu (což jsme udělali dobře) a cestou vyzvedli Danu Slabou, která měla důležitou věc - navigaci a měla nejdůležitější funkci na WT - funkci špeha (chodila se podívat na úlohu před námi, aby nám přetlumočila o co se jedná, kdybychom nerozuměli popisu v angličtině). Navigace nás dovedla deset kilometrů před Ottenstein a chtěla nás hnát bohužel uzavřeným vojenským územím, proto jsme celou oblast museli objet a na místo srazu jsme opravdu dorazili na poslední chvíli.

Po příjezdu do revíru, který byl nedaleko zámku Ottenstein, jsme byli rozděleni do čtyř skupin, ke čtyřem rozhodčím. Rozhodčí byli převážně ze zahraničí - dvě Italky, jeden z Velké Británie a jeden Rakušan. Z toho vyplývá, že rozhodčí - ženy byly pro nás premiérou. A to jsem byla zvědavá, jak bude Gal reagovat. Začínali jsme na stanovišti 4 a pak pokračovali na jedničku atd. Čekali nás následující úlohy

1. stanoviště Herwig Deutinger (A)- marking na pasece do vyššího porostu, kde leželo chrastí. Psi měli tendenci místo dopadu přebíhat, protože ho přesně neviděli. Zde Gal trochu přeběhl, pak se vrátil a u místa, kde měl dummy ležet jsem mu pískala dohledávku -19 bodů.

2. stanoviště Moira Frank (I) - chůze bez vodítka 15 m po cestě okolo vody pak otočení směrem na vodu a marking do vody.  Zde šel Gal docela hezky až po předání dummy se podíval zálibně na vodu a šal se napít a dlouho pil - 18 bodů. Tuto disciplínu vymyslela paní rozhodčí asi potom, co viděla chesapeaka - sama je chová, takže určitě zná jejich fixaci na vodu 

3. stanoviště Dermot Donnelly (GB) - marking na louce, kdy vůdce se psem byl ve vysoké trávě, dummy však ležel na nízkém porostu. Zde Gal udělal marking docela hezky, akorát mě oběhnul - 17 bodů.

4. stanoviště Laura Lazzaretto - chůze u nohy lesem, odložení psa, asi pět kroků od něj se položil dummy, chůze zpět na místo odkud jsme vycházeli a vyslání psa pro dummy. Toto byla naše první disciplína, kdy při první chůzi jsem měla pocit, že mne Gal trochu předcházel a ten pocit jsem neměla jen já, ale i paní rozhodčí - 18 bodů.

Po absolvování jsem některým známým poslala SMS, že jsme nevypadli, ale nezářili jsme. Při vyhlašování jsme však zažili velké překvapení, rozhodčí byli jiného názoru a my skončili se známkou výborný na skvělém druhém místě!!!  Mám obrovskou radost. Z 26 startujících psů jich dokončilo WT 20.

Gal se stal historicky prvním českým psem ve třídě E, který se v Rakousku umístil do třetího místa.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Gratulace

(Jana Farníková, 13. 6. 2009 10:06)

Gratuluji Galovi k tak úspěšnému závodu. je velká šikulka a my co neumíme, jen koukáme. taky by jsme chtěli být tak dobří :-)))))
Pozdrav posílá naše kudrnaté štěstíčko TOMIK
www.jafar.unas.cz

Gratulace

(Ivana, 8. 6. 2009 12:18)

Blanko a Gale, super,super super! Teď ještě rychle do L, ať stihnete kvalifikaci na jejich finále!

Vivat!!!

(Simona a chesapeaci, 7. 6. 2009 19:19)

Také se připojuji ke gratulantům. Skvělá výsledky!! Gal je šikulka a my jen doufáme, že to jeho děcka zdědí po něm.Ještě jednou moc gratulací posílají Simona, Chelsea , Benji a kluci

gratulace...))

(chst.kelečský poklad, 7. 6. 2009 14:10)

..nejde nepopřát protože nejen historicky první pes ale i v neposlední řadě panička!!! která to dokázala....moc vám oběma gratuluji a děkuji že takto je vidět pes cbr právě ode mně....Moc vám držím palce at se to hýbe dál směrem nahoru a ....vždy´t vy víte.... sona